Bloggers zijn gevaarlijk mijnheer

Een fragment uit mijn boekje – deel 33
Alweer een jaartje oud!

Ik en de politie zijn niet direct de beste maatjes. Dat ik af en toe snelheidsboetes krijg, daar kan ik wel mee leven, ze zijn mijn eigen bewuste fouten. Maar soms neem je per ongeluk een foute beslissing, zoals te laat het rode licht opmerken bij het rechts afslaan op een maandagnacht. Dan mag je een jaar later voor de rechtbank komen. Een ochtend tussen de halve criminelen zitten, doet je zelfwaarde echt geen goed. Jonge kerels die betrapt werden op joyriding en mensen die voor de vijfde keer betrapt werden wegens stomdronken achter het stuur zitten. Tegen de middag krijg je te horen dat je uiteindelijk een gelijkaardige boete krijgt als die zware gevallen waar je een hele voormiddag naar hebt kunnen luisteren.’’t Is omdat het je eerste keer is en je het niet zou vergeten’, kreeg ik dan nog in het Gents te horen. Je voelt je weer net niet op de schoolbanken. En net als toen kreeg ik een repliek niet over mijn lippen. Dat ik wel al genoeg geschrokken was op het door-het-rood-rijden-moment, dat die boete daar een jaar later niets aan verandert. Maar natuurlijk hou je dan je mond.

Waarom wou ik nu weer over de politie schrijven? Ah ja, ik wilde graag hun website eens bekijken. Dat is een hobby van veel onliners, kijken hoe websites van bepaalde instanties of bedrijven er uitzien, en hoe functioneel die zijn, analyseren dus. Maar het lukt me vandaag niet om op de website van de Federale Politie te komen. Bij zo’n moment is het eerste wat je doet de volgende tweet schrijven: ‘werkt dit bij iemand: www.polfed-fedpol.be of is mijn internet kapot?’ En wanneer half Twitterend Vlaanderen antwoordt dat de site inderdaad niet werkt, voel je je voor één seconde goed. Want kijk, de politie kan mij wel op de vingers tikken, maar nu kan ik ook hen op de vingers tikken met de groetjes van de communicatiepolitie! Dat geeft waarschijnlijk net hetzelfde gevoel dat @bartclaeys heeft wanneer hij in Antwerpen weer een politiecombi kan fotograferen die fout geparkeerd staat en dit op zijn
blog plaatst.

Wanneer je wil weten of een bepaalde site nog werkt en je niet zeker bent of het aan de website of aan je eigen internet ligt, kun je naast Twitter ook altijd de url even intypen op http://downforeveryoneorjustme.com

1 Response to “Bloggers zijn gevaarlijk mijnheer”


  1. 1 v. September 30, 2010 at 7:17 pm

    Snelheidsboetes zijn tegenwoordig niet meer je eigen bewuste fouten. De snelheidsbeperkingen zijn zijn als graszaadjes rondgezaaid zonder enig beleid of logica.
    Ikzelf betaal er ook een hoop, zonder een snelheidsduivel te zijn, maar wel dagelijks op de baan.
    Mijn baas, een Waal, raadde mij aan in Wallonië te komen wonen. Daar staan er zo goed als geen. Hij is zich daar terdege van bewust!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Places to meet

Imke Dielen, een hoofd, een romp, twee armen, twee handen met een chronisch-schrijf-syndroom, twee benen, twee voeten die een amoureuze relatie hebben met botten, wat bruin/blond haar, wat vet hier en daar, maar vooral met een gigantische liefde voor het leven!
September 2010
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Places to micro

Places to see

sail-8

sail-9

sail-7

More Photos

%d bloggers like this: